Wednesday, January 7, 2009

Aku, McDonalds dan Zionis

Hampir setiap hari kita membeli produk yg menyokong aktiviti zionis. Betul tak?

Apabila diberitahu bahawa aku punya prinsip, budak-budak nie buat x endah…Diorang kata..Kan makanan halal. Ada sijil halal jakim, kenape lak x boleh makan?Dari dulu lagi,sblm serangan terbaru Israel

Antara penyumbang terbesar untuk kegiatan zionis adalah Coca-cola, Starbucks, dan Colgate. Yang lain banyak lagi. Antaranya McDonalds, restoran kegemaran kita kan?

1. Buat ape lagi nak minum coke, air radix cola kan ade…lagipun air berkarbonat nie x bagus.
2. Buat ape nak guna ubat gigi colgate, banyak lagi ubat gigi lain..ubat gigi mukmin, safi, zaitun dll.
3. Buat ape nak makan kat Starbucks? Dah la mahal, makanan pun x best (xpenah cuba sbnrnye). Kedai makan lain banyak lagi…
4. Buat ape makan kat McDonalds…kate orang sebab burger sedap..xtau la…Walau sesedap mana sekalipun, sanggup ke kita mementingkan nafsu makan daripada nyawa saudara kita?


Bagi yang suka makan kt fast food restaurant nie, atau yg suka dating kat situ, udah-udah la…lagipun couple nie dah la haram, tambah pulak gi makan kt restoran yg support yahudi…hmmm lagi la teruk…

Jadi, tukarlah tabiat biasa kita..x kan kita nak dipersoalkan di akhirat nanti sebab kita beli produk yahudi n kafir? Sekarang dah lebih 650 lebih terbunuh…renung2kan..

p/s:Sori sebab bahasa kurang sopan ckit kali ni...
Nak tau lebih lanjut, bukak www.muslimconsumer.org.my

2 comments:

Jagung said...

Samo lah kito.. Sebenarnya dagangan produk-produk yahudi di negara-negara Islam adalah sangat besar. Kalu kito besatu ramai-ramai pakat tak beli produk mereka tentu akan jatuh merudum bisnes mereka, maka ekonomi yahudi laknat ni tentu terjejas.

Mari kito samo2 besatu wahai saudara seIslam, pakat2 sedar dan insaf. Yahudi ni dia mari niago di negeri kito, pahtu bawa balik duit banyak2, beli senjata, pahtu tembak orang kita balik. Kita pulak, asyik dok main hukum halal haram makan McD la Colgate la. Diorg dok bedil sedaro kito, kito dok bahas halal haram lagih. berat... berat..

adah said...

salam...blh bgi info x cmne duit tu dsalurkn n sumber yg mengatakn brg2 ni penyumbang pd dana israel...tq=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...